Veliki izbor dijagnostičkih interfejsa renomiranih svetskih proizvođača: TEXA - Navigator TXT, Axone 3 Mobile, Axone Direct | OPUS - ADP 186 | VETRONIX - Master Tech
GIIR D.O.O. PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU, MONTAŽU I TRGOVINU NA VELIKO I MALO
Gabrovački put II deo 32A, 18000 Niš, Srbija
tel/fax: 018/534-271;  018/534-272;  018/227-612;  018/238-832; 018/599-100; 018/599-110
e-mail: office@giir.net
trenutno se nalazite: glavna strana > ponuda > auto dijagnostika
GIIR D.O.O. official website / Firefox browser 1024x768 optimized
AUTO DIJAGNOSTIKA
nazad na PONUDU
Copyright © 2009. All Rights Reserved GIIR D.O.O.
<< Nazad na vrh stranice                                                            GLAVNA STRANA   |   PONUDA   |    KONTAKT   |   DOWNLOAD   |   O NAMA   |   SITEMAP
 
TEXA
Navigator TXT
TEXA
Axone 3 Mobile
TEXA
Axone Direct
TEXA
Axone Palm / Axone Pad
TEXA
OBD Log
OPUS
ADP 186
SISTEMI SAMODIJAGNOZE NA VOZILIMA
Primena elektronike u sektoru popravke vozila učinila je operacije popravke znatno složenijim. Stalni tehnički razvoj i tržište koje zahteva sve veću zaštitu životne sredine, povećava potrebu za sve složenijim elektronskim instrumentima, što istovremeno dijagnostiku čini složenijom. Samo korišćenjem dijagnostičkih uređaja moguće je danas vršiti popravku modernih automobila. Integrisani elektronski sistemi na vozilu imaju sve veću brzinu komunikacije što zahteva sve kompleksnije i brže dijagnostičke sisteme koji su u mogućnosti da izvrše funkciju samo dijagnoze. Popravka vozila danas zahteva dijagnostički uređaj koji može da uspostavi komunikaciju sa elektronskim kontrolnim uređajem u tri različita moda:

- EOBD standardni sistem
- Serijski sistem koji je specifičan i razlikuje se od proizvođača do proizvođača
- Sistem CAN mreže velike brzine

Ustvari, ova tri sistema prisutna su kod svih proizvođača i međusobno se znatno razlikuju.
1.EOBD standard namenjen je površinskoj dijagnozi, i u skladu sa zahtevima evropskih standarda. EOBD dijagnoza analizira samo probleme motora koji su povezani sa povećanjem zagađenja preko izduvnih gasova, što ga čini neadekvatnim alatom za vršenje popravke na vozilima.

2.Serijska samo dijagnoza specifična je i posebna za svakog proizvođača vozila, može da vrši dijagnostiku na svim elektronskim sistemima koji su instalirani na vozilu, kao i da pristupi funkcijama podešavanja, aktivacija i konfigurisanja.

3.CAN - BUS sistem je nova tehnologija koja se primenjuje kod svih novih modela vozila visoke i niže klase različitih proizvođača. Ovaj sistem je nastao iz potrebe da se pronađe jeftin način povezivanja što većeg broja elektronskih kontrolnih uređaja. Zahvaljujući  ovoj tehnologiji povezani su, na primer, senzor brzine za tahometar, glavni (BODY) kompjuter, radio prijemnik, automatski menjač...

Ovo u velikoj meri skraćuje vreme potrebno za iščitavanje grešaka, testiranja kao i za davanje zaključka precizne dijagnoze.
Konfiguracija, podešavanje i aktivacija...

Do samo pre par godina popravka vozila zasnivala se na vizuelno - zvučnoj dijagnozi koja se zasnivala na sposobnostima mehaničara da čuje  rad motora ili da primeti neispravan deo i da ga popravi. Današnji automobili ne mogu se popravljati tradicionalnim metodama, često prilikom zamene neispravnog dela na motoru treba izvršiti i konfiguraciju.

Novi elektronski kontrolni uređaji vazdušnog jastuka, koji se kupuju kao rezervni delovi mogu se koristiti kod različitih modela istog proizvođača. Tako da se u nekim slučajevima sam kontrolni uređaj pre zamene treba konfigurisati u skladu sa zahtevima opreme koja je instalirana na konkretno vozilo. Kad se menja neki mehanički deo (na primer grupa ventila leptira) ili senzor u mnogim slučajevima, nakon zamene, podešavanja koja su upamćena u kontrolnom uređaju više ne važe i treba ih izbrisati. Dijagnostički uređaj je neophodan za konfiguraciju ili neke modifikacije na automobilu (podešavanje pred paljenja, podešavanje visine itd...).
Resetovanje servisnih lampica

Novi sistemi koji se instaliraju na vozila, preko servisnih lampica koje se nalaze na instrument tabli signaliziraju vozaču kada treba izvršiti redovno održavanje, koji su krajni intervali za servisiranje i različite dijagnostičke signale. Postoje tri tipa signala:

1.Lampica za zamenu ulja
2.Lampica za redovni servis
3.Alarmna lampica za sistem grešaka

U sva tri slučaja, popravka vozila podrazumeva potrebne operacije održavanja i gašenje signalnih lampica. Dakle, gašenje lampica treba da potvrdi da je pregled (popravka) izvršen i da su ponovo uspostavljeni uslovi normalnog rada.
GIIR INFO - BUDITE INFORMISANI !
Budite uvek u toku sa novitetima i akcijskim ponudama - prijavite se na GIIR Info !

Za prijavu na GIIR Info kliknite OVDE.
Bookmark and Share